lobkeopreis.reismee.nl

Reis Dresden en omgeving dag 2, 21 mei 2024.

Vanochtend na een heerlijk ontbijt vertrokken we naar National Park Sachsische Schweiz. Van hieruit kregen we twee uur de tijd om de rotsformatie De Bastei te gaan bewonderen. Het was echt heel mooi! Over een fotogeniek gebied gesproken.. Geweldige uitzichten over de Elbevallei en dus ook over de rivier De Elbe.

Heerlijk twee uur gewandeld en de ene na de andere foto gemaakt. Voor een wandelaar als ik was het echt een wandelwalhalla!

Het weer was prachtig, zo rond de 25 graden.

Eenmaal weer terug bij de bus, reden we in de middag naar Schloss Konigstein. Deze werd rond 1200 gebouwd als burcht voor de Boheemse Koningen.

Met een lift gingen we naar boven ( te voet was helaas niet te doen), waar we weer ruim de tijd kregen om de vesting te ontdekken. Weer lekker gewandeld en genoten van de fraaie uitzichten. Helaas begon het voortijdig te regenen, waardoor bijna iedereen genoodzaakt was (ja, ook ik) om al eerder dan gepland de afdaling per lift weer in te zetten en naar de bus te gaan.

Nadat ook de laatste reisgenoten weer bij de bus waren gearriveerd reden we weer terug naar het hotel. Hier heb ik nog even lekker de tijd om een boek te lezen, om 18.45 uur staat het diner gepland.

En morgen op naar Dresden!Helaas zijn de weersvoorspellingen niet best, hopelijk valt het mee!