lobkeopreis.reismee.nl

Reis Noord-West Spanje, de schatten van Galicie dag 4: Leon

Vandaag stond een kennismaking met de stad Leon op het programma. Ons hotel is gevestigd in het centrum, waardoor de rijafstand met de bus vandaag zeer kort was. Welgeteld 15 minuten. Onze Engelstalige gids kwam naar het hotel. Van daaruit vertrokken we te voet naar het op een paar minuten afstand gelegen Convento de Son Marcos. Oorspronkelijk diende dit gebouw, gebouwd in de twaalfde eeuw, als klooster. Tegenwoordig zit er een hotel in. Ik had dit gebouw gisteravond al bewonderd toen het verlicht werd. Maar ook overdag is het schitterend, zo kun je alle details nog beter zien.

Na dit bezoek reden we met de bus naar het centrum van de stad. Ook Leon heeft een prachtige kathedraal, welke we uiteraard bezocht hebben. In vergelijking met de kathedraal in Burgos, is in de kathedraal van Leon meer glas in lood te vinden, en het heeft een mooie binnenplaats. Na het bezoek aan de kathedraal nog een ronde door het centrum gelopen en vervolgens genoten van de vrije tijd die we hadden.

Morgen staat er weer een reisdag op het programma, dan vervolgen we onze reis naar Santiago de Compostela.