lobkeopreis.reismee.nl

Reis Noord-West Spanje, de schatten van Galicie dag 5: Leon - Astorga - Santiago de Compostela

Vandaag namen we weer afscheid van Leon en vervolgden we onze reis. Vandaag is onze eindbestemming Santiago de Compostela.

Als eerste tussenstop kwamen we in Astorga terecht. Hier bezochten we Palacio de Gaudi, waarin het museum Los Cominos is gevestigd.Heel mooi, elke verdieping vertelde zijn eigen verhaal. Onder andere over het Romeinse verleden, geschiedenis beginnend bij het Christendom en er was een verdieping waar vele werken van kunstenaars,  die een hand hebben gelegd aan het museum,  werden tentoongesteld. Heel erg interessant om te zien.

Daarna op eigen gelegenheid nog wat rondgelopen door het dorp.

Daarna ging de reis door naar Lugo. Hier kregen we de mogelijkheid om een wandeling te maken over de stadsmuur. Deze wandeling was 2 kilometer lang. Deze optie sprak mij uiteraard erg aan, dus dat heb ik gedaan. In het park van het plaatsje zelf was ook nog een bijzondere kunstvoorstelling in het thema Mexico, met een luguber randje. Heel bijzonder...

Na het bezoek aan deze stad doorgereden naar Santiago de Compostela. In dit hotel verblijven we 3 nachten. Het is een viersterren hotel, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen!