lobkeopreis.reismee.nl

Reis Noord-West Spanje, de schatten van Galicie dag 6: Santiago de Compostela

Vandaag stond de stad Santiago de Compostela op het programma. Deze stad staat uiteraard vooral bekend om de vele pelgrims die hier de stad binnenlopen en daarmee ook gelijk hun laatste etappe van hun wandeltocht hebben afgelegd.

De stad heeft 100.000 inwoners, maar heeft een compact en gezellig centrum. Een van de hoogtepunten van de stad is de kathedraal. Deze zeer drukbezochte kathedraal is prachtig aan de buiten- en binnenkant. Bizar is wel de hoeveelheid goud die gebruikt is, staat totaal niet in verhouding met de armoede die in die tijd heerste. Maar dat is mijn mening.

Onder leiding van een Nederlandstalige gids liepen we door het centrum, waarna we ruimschoots de tijd kregen om de stad zelf verder te verkennen. Het was prachtig om te zien hoe de pelgrims het laatste stuk aflegden en hun reacties daarna. Velen reageerden emotioneel, van elkaar omhelzen, tot zich ergens terug te trekken om zijn of haar emoties tot uiting te brengen.

Ook was er vandaag een show met oude auto's en oldtimers. Dit in combinatie met het schitterende weer, wat helemaal niet voorspeld was, maakte het een bijzondere dag.

Nol Luijbregts

Nou is mijn vraag bij de foto's ook beantwoord