lobkeopreis.reismee.nl

Reis Noord-West Spanje, de schatten van Galicie dag 10: Oviedo - Bilbao - Vitoria Gasteiz

Vandaag stond er weer een reisdag op het programma, naar Vitoria Gasteiz, hetzelfde hotel als waar we ook op de heenreis hebben gezeten.

Maar daarvoor brachten we nog een bezoek aan de stad Bilbao, in de provincie Baskenland. Onder leiding van een Duits sprekende gids kregen we eerst een stadswandeling. De rivier De Nervion stroomt door deze stad. De stad was in het verleden een industriestad. Tegenwoordig staat de stad bekend om het Guggenheim museum, maar behalve dat heeft de stad ook prachtige architectuur en een gezellig centrum. Echt een aanrader! Ik heb een mooie wandeling langs de rivier gemaakt en het Guggenheim museum uiteraard ook op de gevoelige plaat vastgelegd. Mijn eerste plan was ook om dit museum te bezoeken. Van dat idee was ik weer teruggekomen. Het was vandaag heerlijk weer in Bilbao, dus ik vond het fijner om lekker buiten te zijn.

Na het bezoek aan deze mooie stad was het nog een uurtje rijden naar ons hotel.

Morgen is helaas de eerste dag van de terugreis aangebroken. Die dag zal ons brengen naar Tours, in Frankrijk.