Reis Noord-West Spanje, de schatten van Galicie dag 11: Vitoria Gasteiz - Bordeaux - Tours
Na het ontbijt is helaas de terugreis weer begonnen. Vandaag zullen we 650 km rijden en eindigen in Tours, waar ons overnachtingshotel is. Iedereen had zich erop ingesteld dat het een lange, saaie reisdag zou worden. Maar onze chauffeur had nog een verrassing in petto: onderweg zouden we nog een tussenstop maken in Bordeaux. Heel fijn, zo'n chauffeur! Even lekker de benen strekken en nog eens een stad ontdekken, want Bordeaux was voor iedereen nog een onbekende stad.
Ik vond Bordeaux een verrassend mooie stad. Een mooi en gezellig centrum. Met vier anderen ook nog genoten van een heerlijke lunch (quiche met zoete aardappel en geitenkaas). Daarna toch weer snel teruggelopen naar de bus en de reis vervolgd naar Tours, waar we tegen de avond aankwamen. Het hotel bleek erg schoon en netjes, en ik had een ruime kamer, met mooie muurschildering. Het diner hadden we in het restaurant naast het hotel. Heerlijk gegeten! Bij overnachtingshotels is het altijd maar afwachten wat je voorgeschoteld krijgt, maar dit eten was uit de kunst. Dat doet een mens goed na een reisdag.
Een vriend van ons woont daar
Tours lijkt mij een mooie stad, ook vlakbij een rivier.